Kırıkkale Üniversitesi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından organize edilen, Keskin ilçesinin el emeği ve kültürel mirasını yansıtan eserlerden oluşan “Ustaların Mirası Keskin’in El Sanatları” sergisi 21 Ekim 2024 tarihinde, Keskin Meslek Yüksekokulu sergi alanında sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Sanat, tarih ve zanaatın bir araya geldiği etkinlikte, katılımcılar, ustaların yetenekli ellerinden çıkan eserleri görme fırsatı bulurken, aynı zamanda bölgenin zengin kültürel mirasına keyifli bir yolculuk gerçekleştirdi.

Kırıkkale Üniversitesi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Keskin Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Asuman Daşdemir, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Katılım gösteren tüm misafirlerimize, emeği geçen zanaatkârlara ve organizasyona destek veren herkese teşekkür ederim. Özellikle Sosyal Dayanışma Merkezi’ne (SODAM) sergimizin gerçekleşmesindeki büyük katkıları nedeniyle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kültürel değerlerimizi yaşatma ve sanatla birleştirme misyonuna verdikleri destek, “Ustaların Mirası Keskin’in El Sanatları” sergisini hayata geçirmemizde büyük rol oynadı” dedi.

Gerçekleştirilmiş olan bu serginin sanatı yaşatmak ve nesilden nesile aktarmak adına atılmış önemli bir adım olduğunu belirten Daşdemir, “Bu tür etkinlikler, kültürümüzü yeni nesillere aktararak sanatın sürekliliğini sağlamak açısından son derece önemli.  Gelecekte de benzer projelerle sanat ve kültürel mirasımızı desteklemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Sanatseverlerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan sergi, hem bölgenin el sanatlarını tanıtma hem de geçmişten geleceğe uzanan köklü bir kültürel mirası yaşatma amacını başarıyla gerçekleştirdi.