15 Temmuz’dan Gazze’ye

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz’dan Gazze’ye” temalı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, 15 Temmuz Gazisi ve 15 Temmuz Derneği üyesi İlhami Çil ve 15 Temmuz Şehidi Özel Hareket Polisi Hakan Yorulmaz’ın babası İsmail Yorulmaz ile Sağlık Bilimleri Fakültesimizin akademik ve idari personeli katıldı. 

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında yaşanan olayların anlatıldığı video sunumuyla başlayan program İsmail Yorulmaz’ın konuşmasıyla devam etti. İsmail Yorulmaz konuşmasında yaşanan acıya ancak şehitlik makamının yüceliği ve vatan aşkının verdiği sabırla dayanabildiğini ifade etti ve vatanın bütünlüğünün önemini vurguladı. 

15 Temmuz Gazisi Sayın İlhami Çil, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde o gece yaşadıklarını ve hislerini dinleyicilerle paylaştı.

Şehitlerimize rahmet dileyen İsmail Hakkı Turunç konuşmalarında,  15 Temmuz’da yaşanan olayların genel bir değerlendirmesini yaparak, 15 Temmuz'un tekrar yaşanmaması için neler yapılması gerektiği ile görüşlerini paylaştı. Sayın Turunç, Gazze’de yaşanan olaylar genelinde dünyadaki durumu değerlendirerek Türkiye olarak mazlum coğrafyalara umut ışığı olduğumuzu, sorumluluklarımızın arttığını ve bu bilinçle hareket etmemiz gerektiğini vurgulayarak konuşmalarını tamamladı.

Program,  15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç,  İlhami Çil ve İsmail Yorulmaz'a Prof. Dr. Yurdagül Erdem tarafından hediye verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.