15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Üniversitemizde Düzenlenen Etkinliklerle Anılıyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü dolayısıyla şehrimizde ve Üniversitemizde anma etkinlikleri düzenleniyor.

Hain darbe girişimine milletimizin canı pahasına karşı koyduğu ve darbecileri alt ettiği 15 Temmuz; 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileriyle alanında uzman isimlerin katıldığı programlarla Üniversitemizde de anılıyor.

Üniversitemizin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında mezunumuz Şehit Aydın Çopur’u ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı yapıldı. Programa, 15 Temmuz Şehidi Aydın Çopur'un babası Nurettin Çopur, Aydın Çopur'un arkadaşları Ümit Faruk Yenici, Nihat Bilge ve Tolga Akdoğan, dekanlarımız, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Lüy moderatörlüğünde çevrim içi olarak yapılan programda 15 Temmuz Şehidi Aydın Çopur'un babası Nurettin Çopur, oğlu Aydın Çopur'u ve 15 Temmuz şehitlerini anmak adına yapılan program ve gösterilen vefa dolayısıyla teşekkürlerini iletti. 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Nurettin Çopur, 15 Temmuz gibi olayların ülkemizde bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliğinin düzenlediği Şehitlik Ziyareti programına katıldı. Kırıkkale Şehitliği'nde şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua eden Rektörümüz, şehit yakınları ve gazilerimiz ile sohbet etti.  

Etkinliklerin akşam planlanan kısmında akademik ve idari personelimiz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan öncülüğünde “Milletin Zaferi” temasıyla Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen programa katıldı.

İl protokolü ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla gerçekleşen program, demokrasi yürüyüşü ile başladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan ve personelimiz, vatandaşlarımızla birlikte ellerinde Türk bayrakları ile birlikte yürüdü.

15 Temmuz şehitlerimizin rahmetle anıldığı programda İslami İlimler Fakültemiz Musiki Korosu ilahi konseri verdi.

Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğünün katkılarıyla 
15 Temmuz Gazisi Öğr. Gör. Hasan Önsoy ile  Mavi Salon'da söyleşi düzenlendi.

Fakülte ve yüksekokullarımızda belgesel gösterimi ve fotoğraf sergilerinin yapıldığı etkinlik serisi, “15 Temmuz Darbe Girişiminin İktisadi, İç ve Dış Siyasi Boyutu” konulu konferans ile devam edecek.