Engelliler Haftası Kapsamında Rektörümüz Personelimizle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Üniversitemizdeki engelli personelimizle bir araya geldi.

Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen ve engelli personelimiz katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, "Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Bazı şeyleri belli bir günde hatırlamayı doğru bulmuyorum. Anneler, babalar, öğretmenler günü gibi günler olsa da ve bu kişiler nasıl bizim için bir gün değil her gün sevgiyi ve saygıyı hak ediyorlarsa  sizler de bizler için o denli önemlisiniz. Bugünü de sizlerle bir araya gelmemize, sohbet etmemize vesile olduğu için kıymetli buluyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nüzü kutlarım. Burada bir araya gelmemizin asıl amacı; eksik gördüğünüz şeyleri ve ihtiyaçlarınızı söylemeniz, bu kapsamda yapılabilecek şeyleri sizlerle görüşmektir. Gerek şehrimizdeki engelli vatandaşlarımız, özel eğitim kurumları öğrencileri için, gerekse Üniversitemizdeki engelli öğrencilerimiz ve personelimiz için gayret gösteriyoruz. Gördüğünüz eksikleri, düşüncelerinizi paylaşmanız bizleri memnun eder. 1988 yılında burada çalışmaya başladım. Bazı personel arkadaşlarımızla önceden birlikte çalıştığımız için birbirimizi tanıyoruz. İdari anlamda herhangi bir sıkıntıda Genel Sekreterimize ulaşabilirsiniz" dedi

Engelsiz bir üniversite olma yolunda ara vermeksizin çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir araya geldik ama beraber çalıştığımız takım arkadaşlarımız olan sizleri ve öğrencilerimizi hatırlamayı, bir araya gelmeyi sadece bir güne sığdıramayız. Bunun en somut göstergelerinden birisini de Engelsiz Yaşam Birimimizi güçlendirerek yaptık. Hem sizlerle hem de öğrencilerimizle en iyi diyaloğu kurabilecek hocalarımızdan birisi olan Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen’i Engelsiz Yaşam Birimi sorumlusu olarak belirledik. Kendisi göreve başladığından bu yana öğrencilerimizle yoğun bir diyalog içerisinde. Yaşadığınız sıkıntılarda amirlerinizle görüşebilirsiniz ama bilhassa hocamızla iletişime geçmenizi öneririm. Fatıma Hocamız kanalıyla bize iletilen sorunları çözmeye çalışırız. Bir birimize karşı duyarlılığımız artarsa engelleri daha kolay aşabiliriz. Teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Engelli öğrencilerimizin ve personelimizin taleplerine hassasiyetle yaklaştıklarını ifade eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Katılımınız dolayısıyla hepinize teşekkür ederim. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü kutluyorum. Personelden sorumlu Rektör Yardımcısı olarak birçok arkadaşınızın bireysel olarak bizlere ilettiği sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığımızı biliyorsunuz. Bu toplantıda Sayın Rektörümüze de sizler adına teşekkür etmek istiyorum. Rektörümüzün dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yaptığına her gün her dakika şahit oluyoruz. Hem sizlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına hem de sizlerin özel istekleriniz konusunda da ne kadar hassas olduğunu görebiliyoruz. Dezavantajınıza rağmen çalışma performansınızın yüksek olduğunu görmekteyiz. İnşaallah daha güzel çalışma ortamları oluşturma gayretimizi sürdüreceğiz" dedi.

Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “ Katılımınız dolayısıyla hepinize teşekkür ederim. İdari ya da akademik istisna olmaksızın bizim kapımız her zaman herkese açık. Çalışma koşullarıyla ilgili isteklerinizi ya da özel isteklerinizi bizlere çekinmeden iletebilirsiniz” dedi.

Personelimizle sohbet eden Rektörümüz, personelimizin taleplerini dinledi ve sorularını cevapladı. Personelimiz, samimi bir ortamda gerçekleşen buluşma dolayısıyla Rektörümüze ve Üniversite yönetimimize teşekkür etti.