Üniversitemiz UI GreenMetric 2023’te Sıralamasını Yükselterek Yine Yerini Aldı

Dünya genelinde üniversitelerde sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren “GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralaması”na 2022 yılında 937. sıradan girme başarısı gösteren Üniversitemiz, değerlendirme kriterleri olan yapı ve altyapı, ortam ve çevre, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su, ulaşım ve eğitim-araştırma alanlarında yaptığı başarılı çalışmalarla listedeki yerini yükselterek 2023 yılında 888. sırada yer aldı.

Rektör Aslan: “Bu başarıda emeği geçen akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkür ederim”

Bu başarıda emeği geçen akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan “Bir yıl önce GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ilk 1000’e girme başarısı gösteren Üniversitemizin, diğer pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da başarı seviyesini istikrarlı adımlarla yukarıya taşımasının gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarıyla Üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda üst sıralara taşıyan, daha önce bulunmadığımız başarı sıralamalarında ismimizi görünür kılan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Artırarak sürdürmek istediğimiz bu başarılarımız gelecekte nasıl bir Kırıkkale Üniversitesi düşündüğümüze işaret etmektedir. Eğitim-öğretim, proje bazlı ulusal ve uluslararası işbirlikleri, akademik ve toplumsal katkı başta olmak üzere farklı alanlarda değerlendirme kuruluşlarının verileriyle ispatlanmış, yükselen bir grafiğimiz var. İnşallah arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bunu sürdüreceğiz ve başarılarımızı daha da yukarılara taşıyacağız” dedi.

Öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimini sağlamanın, ülkemizin kalkınmasına destek olacak çalışmalar yapmanın ve toplumsal ihtiyaçlara cevap vermenin başlıca sorumluluk alanlarımız arasında olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Bunlara ek olarak, çevreyi ve doğayı, doğal kaynaklarımızı korumak, atalarımızdan aldığımız bu mirası daha güzel şekilde bizden sonraki nesillere bırakmak da öncelikli vazifelerimiz arasında yer almaktadır. Yapılan bu çalışmaların sadece kampüs içerisinde kalmamasını; doğayı ve çevreyi korumanın, canlıların yaşam hakkına saygı göstermenin öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün insanlarımızda bir kültür haline gelmesini ve yaşatılmasını dilerim” dedi.